Welkom bij Wil Ruhl Installatie techniek

Wil Ruhl is al meer dan 25 jaar een professioneel en zelfstandig installatie bedrijf uit Venlo

Duurzame Energie

Duurzame energie

 

Wil Ruhl Installatietechniek heeft ruime ervaring in het realiseren van installaties voor alternatieve energie

Houtverbrandingsinstallaties :

Voor stuks hout, pellets en snoeisnippers.

Bij een houtverbrandingsinstallatie wordt hout als brandstof gebruikt voor de productie van warm water voor de cv installatie en warmtapwater. Deze installaties bestaan uit een verbrandingsketel, warmte wisselaar en opslag/ aanvoersysteem van het hout.

Houtverbrandingsinstallaties met houtpellets hebben een zeer hoog rendement, van ca 90 tot 106% voor een condenserende HR uitvoering. Houtpellets zijn kleine ronde staafjes ( ca. 2 cm lang en 6 mm dik ) die onder hoge druk geperst worden met zuiver zaagafval van de houtverwerking industrie. Ketels gestookt met stuks hout hebben een rendement van ca. 88 tot 92%.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt gratis duurzame energie van de zon voor warmtapwater bereiding ( voor bad, douche en keuken ) en eventueel de verwarming.

Een gemiddeld gezin bespaart hiermee tot 60% op energiekosten voor warmtapwater.

Een zonneboiler : de combinatie van enkele zonnecollectoren met een voorraadvat waarin het door de zon verwarmde water word opgeslagen. Zelfs in de winter als de zon maar een paar uur schijnt, kan zo’n boiler voldoende warm water produceren om u van voldoende warm tapwater te voorzien.

Zonnecollectoren kunnen zowel op een hellend als een plat dak worden geplaatst met een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest en een hellingshoek tussen de 30 en 60 graden.

Warmtepomp

Een warmtepomp benut gratis duurzame energiebronnen ( lucht, aardbodem of grondwater) voor verwarming, koeling en warmtapwater. Ze besparen t.o.v. een HR cv- ketel 25 tot 40% op de energiekosten.

Een warmtepomp is ideaal voor goed geïsoleerde woningen met lage temperatuur verwarming zoals vloer of wandverwarming en eventueel LT radiatoren / convectoren.

Hoe lager de temperatuur in het verwarmingssysteem, hoe hoger het rendement van de warmtepomp en lager het energiegebruik

Zonnepanelen

Voor de aanleg met zonnepanelen werken wij samen met de zonnefabriek.

website zonnefabriek